kitchen_garden_1.jpg
 

Garden House

Garden House is a residential heritage renovation that involved opening up the ground floor in order to bring more light into the depth of the living space and link a new kitchen to the garden. The design utilizes a floor to ceiling, wall to wall window blurring the line between interior and exterior. A long wall of white cabinets with marble counter and inset wall surfaces balances the large blue-grey island with soapstone top. Brass fixtures, and a Hollis+Morris pendant light articulate the space. All cabinets interiors are custom waxed oak maintaining a natural finish. Several interior walls were removed in order to complete the renovation, yet structural beams were all hidden in order to keep the ceiling space running fluid from living / dining to kitchen. The ceramic tile floor incorporates in-floor heat.

Photos: Krista Comeau

General Contractor: Gordon MacLean

Structural Engineer: Andrea Doncaster Engineering Ltd.

 
 
kitchen_garden_5.jpg
 
 
kitchen_garden_4.jpg
kitchen_garden_6.jpg