WINTER STATION
       
     
TRANSFORMATION
       
     
CREATION
       
     
OUTLOOK
       
     
ACCUMULATION
       
     
DIALOGUE
       
     
ASSEMBLY
       
     
POROSITY
       
     
WINTER STATION
       
     
WINTER STATION

The project brief for this competition asked participants to address the theme of freeze/thaw. In this proposal, the child's sand pail is utilized as an elemental building block to build curtain-like walls that surround a steel frame and create a kaleidiscopic interior experience.

TRANSFORMATION
       
     
TRANSFORMATION

The ephemeral nature of the project is exhibited through the the seating bench that transforms to become a piece of urban furniture in the summer, and the wall systems that break down to revert to their original use.

CREATION
       
     
CREATION

As winter gives way to spring, and spring becomes summer, the sand pail pavilion becomes a distant frozen memory, but the building blocks of the structure live on as vessels of the imagination. 

OUTLOOK
       
     
OUTLOOK

The building cladding envelops the structure, creating an unique perspective from the lifeguard chair above.

ACCUMULATION
       
     
ACCUMULATION

The freeze/thaw theme is additionally exhibited through a cladding that allows for accumulation of snow and ice.

DIALOGUE
       
     
DIALOGUE

The hierarchical organization of the seating spaces inside the structure provide opposing views of interior and exterior space.

ASSEMBLY
       
     
ASSEMBLY

This detail shows how the buckets are assembled into a curtain like cladding using a barrel bolt and a bushing.

POROSITY
       
     
POROSITY

The interior space of the pavilion generates unexpected experiences of sound and light.